Білорусь обмежила виїзд громадян з країни

Рішення білоруської влади стане чинним за 10 днів
Білорусь обмежила виїзд громадян з країни
Кордон Фото: ДПСУ
10 Грудня 2020, 09:01
читать на русском

У зв'язку з пандемією коронавірусу влада Білорусі ухвалила рішення, згідно з яким виїзд громадян з країни через наземні пункти пропуску припинений.

Про це повідомляється в постанові білоруського уряду, опублікованому на національному правовому інтернет-порталі країни.

Йдеться про автодорожні, залізничні та річкові пункти пропуску через кордон.

Рішення набере чинності за 10 днів. Воно стосується як громадян республіки, так і тих, хто має дозвіл на постійне або тимчасове проживання на її території.

Читайте також

Виняток становлять випадки, при яких голова державного прикордонного комітету ухвалює рішення про дозвіл на виїзд. Вони можуть бути пов'язані з надзвичайними обставинами або з національними інтересами Білорусі.

Крім того, обмеження на перетин кордонів не діє відносно ряду осіб: дипломатів, членів офіційних делегацій і судів, працівників зв'язку та інших. Вони можуть залишати країну для навчання або для роботи при наявності підтвердження, проте лише один раз на пів року.

Нагадаємо, 29 жовтня Білорусь вже обмежувала рух через кордон, а з 1 листопада закрила кордони для іноземців.

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив провести заходи щодо зміцнення кордону з Польщею, країнами Балтії та України.