Білоруська спортсменка попросила допомогти міжнародну спільноту: хто відгукнувся

Дівчина звернулась до поліції в аеропорту Токіо
Білоруська спортсменка попросила допомогти міжнародну спільноту: хто відгукнувся
Христина Тімановська (фото: t.me/tsikhanouskaya)
2 Серпня 2021, 17:23
читать на русском

Білоруська легкоатлетка Христина Тімановска, яку намагались насильно депортувати до Білорусі з Олімпіади в Токіо, попросила про допомогу в Міжнародного олімпійського комітету.

Відеозвернення спортсменки опублікував Telegram-канал Nexta.

За її словами, на неї тиснули, погрожували та намагалися без її згоди вивезти з країни.

Своєю чергою Міжнародний олімпійський комітет взяв на контроль ситуацію з Тімановською. МОК та організатори Олімпіади-2020 супроводжуватимуть її.

Як згодом повідомив Telegram-канал "Фонд спортивної солідарності", дівчину хотіли відправити додому через її "емоційно-психологічний стан" за висновком лікарів.

За інформацією видання Reuters, коли Тімановську відвезли до аеропорту, вона звернулася з проханням про захист до поліції Токіо, щоб її не примушували сісти на літак.

Я зараз перебуваю в поліцейській дільниці, я пояснювала поліцейському офіцеру ситуацію, як мене вивозили з олімпійського селища, зараз я точно перебуваю в безпеці і вирішується питання, де я буду залишатися цієї ночі, - розповіла вона.

Христина Тімановська

Христина Тімановська (фото: t.me/zozhteam)

В інтерв’ю виданню "Трибуна.by" Тімановська заявила, що не повернеться в Білорусь і проситиме притулку в Європі. Оскільки боїться, що там її посадять до в'язниці.

МОК та організатори Олімпіади-2020 продовжують переговори з Тимановською та владою, щоб визначити наступні кроки найближчими днями, – заявили в олімпійському комітеті.

Нагадаємо, що білоруська збірна на Олімпіаді в Токіо потрапила у скандал. Головні тренери поставили легкоатлетку Христину Тімановську, яка займається бігом на короткі дистанції, на естафету 4х400 метрів. При цьому самій спортсменці про це нічого не сказали, на що та гостро відреагували.

Читайте також

1