Збірна Білорусі влипла у скандал на Олімпіаді в Токіо через насильну депортацію легкоатлетки

Спортсменка побоюється, що у Білорусі її можуть посадити до в'язниці
Збірна Білорусі влипла у скандал на Олімпіаді в Токіо через насильну депортацію легкоатлетки
Христина Тімановська (фото з Instagram: kristi_timanovskaya)
2 Серпня 2021, 16:43
читать на русском

Білоруська збірна на Олімпіаді в Токіо потрапила у скандал. Головні тренери поставили легкоатлетку Христину Тімановську, яка займається бігом на короткі дистанції, на естафету 4х400 метрів. При цьому самій спортсменці про це нічого не сказали, на що та гостро відреагувала.

Як написала легкоатлетка на своїй сторінці в Instagram, естафету 4х400 м їй довелося б бігти вперше, а новина про те, що бігти не свою дистанцію, її шокувала.

Олімпіада - це дуже важливий старт в житті кожного спортсмена і всі учасники тут не просто так. Не за красиві очі або за старі регалії, а за виконання нормативу, або потрапляння в топлист. Кожен з нас готується до свого виду і вкладає всі сили в підготовку, яка спрямована тільки на те, щоб бігти тільки свою дистанцію, свій вид, - зазначила Тімановська.

Спортсменка наголосила, що про таке рішення тренерів вона дізналась лише після того, як побачила списки. До того моменту жодна людина з керівництва збірної не намагалась з нею поговорити раніше про це.

Я б ніколи в житті не стала так різко реагувати, якби заздалегідь до мене підійшли, пояснили ситуацію і дізналися чи можу я пробігти 400 м і чи готова я? Але все вирішили зробити за моєю спиною, при тому, що я намагалася дізнатися цю інформацію, але отримала лише ігнор. Повірте, навіть попри те, що я ніколи не бігала 400 м, я була б готова підтримати команду і дівчаток і вийти з ними на одну доріжку, але, я вважаю, що вищі люди повинні мати повагу до нас, як до спортсменів і іноді вважатися з нашою думкою!, - написала вона.

Вона сподівається, що після її слів та рішень спортивна кар'єра не закінчиться.

Як повідомила Тімановська в інтерв’ю виданню "Трибуна.by", то вона боїться, що в Білорусі її можуть посадити до в’язниці.


Контекст. Білоруська спортсменка Христина Тімановська займається бігом на короткі дистанції 100 та 200 м.

Втім, двох білоруських легкоатлеток відсторонили від участі в естафеті 4х400 м через відсутність необхідної кількості допінг-проб. Тоді керівництво нацзбірної Білорусі вирішило залучити до естафети Тімановську. Але після того, як дівчина розкритикувала таке рішення у соцмережах, її вирішили силою повернути до Мінська. Її насильно відвезли в аеропорт та планували посадити на літак.

Читайте також

1