Білоруські силовики затримали 24-річного українця у Столині

Консульство України з'ясовує причини та місце перебування хлопця
Білоруські силовики затримали 24-річного українця у Столині
Павло Рабешко (фото: spring96.org)
5 Липня 2021, 11:59
читать на русском

У білоруському місті Столин затримали 24-річного громадянина України Павла Рабешка. У Міністерстві закордонних справ України перевіряють інформацію про затримання українця.

Про це повідомив правозахисний центр "Вясна".

Зазначається, що 3 липня близько 17:00 за місцем проживання в Столині був затриманий 24-річний громадянин України з посвідкою на проживання в Білорусі Павло Рабешко.

За місцем проживання правоохоронці провели обшуки, у яких взяли участь п'ять співробітників міліції. У нього вилучили телефон, а самого Рабешка затримали та відвезли в невідомому напрямку. Причини обшуків та затримання поки невідомі, але хлопця могли відвести до Пінського КДБ.

За інформацією центру, 3 липня у Білорусі тривали затримання, обшуки та порушення нових політично мотивованих кримінальних справ, а влада посилює різні форми тиску і репресій щодо людей за їхню активну громадянську позицію.

Як повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко у коментарі УНІАН, наразі консульство України в Бресті займається цим питанням. Так, офіційний запит щодо підтвердження або спростування факту затримання, причину та місце перебування українця надіслали до Управління внутрішніх справ Брестського облвиконкому та Столинського районного відділу внутрішніх справ. Втім, консульство ще досі не отримало відповіді.

За словами речника МЗС України, консули тримають на контролі цю справу.

Нагадаємо, що Олександр Лукашенко приказав прикордонникам повністю перекрити кордон з Україною.

Читайте також

1