Білоруські журналісти розповіли, як розкішно живе Лукашенко (відео)

Статки родини Лукашенка обчислюються мільйонами доларів
Білоруські журналісти розповіли, як розкішно живе Лукашенко (відео)
Олександр Лукашенко Фото: Сайт президента Білорусі
10 Березня 2021, 00:00
читать на русском

У президента Білорусі Олександра Лукашенка є сім резиденцій, дорогі авто і літаки, а його корупційні схеми допомагають реалізовувати деякі підприємці.

Про це йдеться в розслідуванні "Лукашенко. Золоте дно", опублікованому білоруським опозиційним ресурсом NEXTA.

Наймасштабніше розслідування про схованки Олександра Лукашенка - "найчистішого" президента у світі. Дорога нерухомість, власний авто- і авіапарк, годинник і навіть золоті ручки, а в декларації - "голодранець". Інсайди, схеми, плани, документи, свідчення очевидців і голі факти про розкішне життя диктатора. Команда NEXTA зібрала воєдино все - як відомі, так і неопубліковані раніше матеріали про родину Лукашенка, його гаманці та хитрозроблені способи взаємовигідного співробітництва з білякоритними олігархами, - йдеться в описі.

Зокрема, із відео стало відомо щонайменше про 7 заміських резиденцій Олександра Лукашенка із вертолітними майданчиками, парками, лісами, озерами і спорткомплексами.

Крім того, автопарк Лукашенка налічує понад десяток елітних і дорогих автівок. Зокрема це Maybach 62, Mercedes Pullman W221, Rolls-Royce Phantom Coupe, електромобіль Tesla.

Читайте також

Також Лукашенко літає на Boeing 767-32K (ER) за 100 мільйонів доларів, який раніше належав Туркменбаші. До цього Лукашенко використовував Boeing 737-8EV, його вартість також становить близько 100 мільйонів доларів. Раніше Лукашенко літав на Ту-154М, який виставили на аукціон за 2 мільйони доларів.

Крім того, у 2020 році з'явилася інформація про те, що в аеропорту є діловий реактивний літак "Гольфстрім G550", пофарбований у колір державного прапора Білорусі та з бортовим номером, який вказує, що на ньому може літати Лукашенко. Коштує такий літак близько 60 мільйонів доларів. Тоді пресслужба Лукашенко заперечила, що літак належить президенту Білорусі.


Контекст. Лукашенко минулого тижня заявляв, що в нього немає жодних багатств, а майже все, чим він користується, належить державі. "У мене є "палац". По-моєму, 7 на 8 - будиночок, де я виріс з матір'ю. Ось це мій "палац", - сказав він.

1