Лукашенко пообіцяв не триматись "посинілими пальцями" за крісло президента

Президент Білорусі заявив, що тікати з країни не буде за будь-яких умов
Лукашенко пообіцяв не триматись "посинілими пальцями" за крісло президента
Олександр Лукашенко (фото: wikimedia.org)
30 Жовтня 2020, 16:27
читать на русском

Президент Білорусі Олександр Лукашенко відреагував на суспільні думки про занепад його політичної кар'єри президента. Він заявив, що не буде "посинілими пальцями" триматися за крісло президента.

Про це повідомляє БЕЛТА.

Президент ніколи не тікав і бігти не збирається. Я прожив досить в цьому житті, - підкреслив президент.

Лукашенко розповів про завершення своєї політичної кар'єри:

Та не дочекаєтеся! Це не означає, що я буду посинілими пальцями, як говорив, триматися за це крісло. Ні. Політика - це не тільки президент. Ми з вами рано чи пізно підемо з цих посад, але ми не підемо від збереження того, що ми зараз зберегли.

Читайте також

Президент наголосив, що він не збирається тікати, адже в країні було і складніше. Лукашенко згадав середину 90-х, коли на вулицях міст палили автомобілі, а покидьки та анархісти приїжджали з усього світу, коли намагалися взяти Будинок уряду, розбивали наметовий табір на Жовтневій площі. Він зазначив, що білоруси все це пережили.

Порівнюючи ситуацію тоді і зараз, президент зазначив, що різниця лише в тому, що у опозиціонерів наразі є скажена зовнішня підтримка, якої раніше не було.

А зараз вони влаштували нам кольорову революцію, з'явилися ці Telegram-канали, тому вона розтяглася, - сказав президент.

Лукашенко також заявив, що готовий допомагати своєму наступнику.

Читайте також

Нагадаємо, у неділю, 25 жовтня, у Мінську та інших містах Білорусі проходив "День народного ультиматуму" - протести незгідних з підсумками президентських виборів.

Потім Світлана Тіхановська, яку опозиція вважає переможцем виборів президента Білорусі, оголосила, що 26 жовтня в країні стартує загальнонаціональний страйк.