Більшість українців хоче, аби в країні запровадили локдаун - опитування

Громадяни прагнуть закриття шкіл та кафе, але не хочуть обмежень транспорту
Більшість українців хоче, аби в країні запровадили локдаун - опитування
Коронавірус, карантин (фото: УНІАН)
10 Квітня 2021, 09:05
читать на русском

65% українців вважають, що в країні варто запровадити локдаун.

За даними опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг", 65% громадян підтримують запровадження жорсткого карантину, 33% – не підтримують.

З початку березня підтримка карантину зросла з 56 до 65%, останніх відносно більше серед мешканців Центру, старшого населення, тих, хто боїться захворіти, - кажуть соціологи.

77% підтримують закриття ресторанів та кафе в рамках жорсткого карантину, 63% – закриття шкіл, 59% – дитсадків. Натомість закриття міського та міжміського транспорту не підтримують майже 70%.

За останній місяць зріс рівень підтримки закриття закладів харчування, освітніх установ та транспорту, - констатують у "Рейтингу".

Опитування показало, що 55% українці будуть більше дотримуватися правил жорсткого карантину аніж весною минулого року. 17% – сказали, що робитимуть це менше, 26% – так само.

Згідно із даними соціологів, 52% українців хвилюються з приводу можливості особисто захворіти на коронавірус, 47% – не мають таких побоювань.

Щодо здоров’я своїх близьких та рідних хвилюються 83%, не хвилюються – 17%. За останні місяці рівень тривожності щодо стану свого здоров’я в умовах пандемії динамічно зростає. Найвищі показники хвилювання фіксують у старшій віковій групі та серед жінок, - кажуть у "Рейтингу".

Читайте також

1