Більшість українців не готові вакцинуватися від COVID-19 - опитування

Противників вакцинації відносно більше серед жінок та мешканців малих міст
Більшість українців не готові вакцинуватися від COVID-19 - опитування
Вакцинація (фото: УНІАН)
22 Січня 2021, 05:06
читать на русском

Більшість українців не готові отримати щеплення проти коронавірусу, навіть, якщо це буде безкоштовно.

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Згідно з результатами опитування, готові вакцинуватись від коронавірусу, якщо вакцина буде доступна в аптеках, – 39%, не готові – 56%.

За умови, якщо щеплення буде безкоштовним, готові вакцинуватись – 43% (не готові – 52%).

Підтримка безкоштовної вакцинації у динаміці впала (у листопаді безкоштовне щеплення підтримували 55%). Натомість кількість тих, хто готовий прищепитися платною вакциною дещо зросла, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Противників вакцинації відносно більше серед представників середньої вікової групи (30-49 років), жінок, мешканців малих міст та тих, хто не боїться захворіти.

Опитування проводили 14-16 січня 2021 року серед 1600 респондентів віком від 18 років і старше. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,4%. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Нагадаємо, що, якби вибори відбулися найближчим часом, то б найбільшу кількість голосів набрав би чинний президент України Володимир Зеленський. Його підтримали - 26,2% тих, хто має намір голосувати та визначився із вибором з опитаних.

1