Біля Чорнобаївки сталась перестрілка бурятів з чеченцями: не могли поділити здобич

В інциденті взяли участь більш як 50 учасників з кожного боку
Біля Чорнобаївки сталась перестрілка бурятів з чеченцями: не могли поділити здобич
Чеченці, які воюють на стороні росії / Фото з відкритих джерел
29 Квітня 2022, 19:10
читать на русском

В окупованій Киселівці (Чорнобаївська сільська громада Херсонської області) відбулась перестрілка між військовими РФ чеченської та бурятської національності.  Окупанти не можуть поділити здобич та не бажають іти в наступ.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

В нічному інциденті взяли участь більш як 50 учасників з кожного боку. Точна кількість поранених і загиблих наразі невідома.

Причини міжетнічного конфлікту полягають в небажанні бурятів вести наступальні бойові дії та "нерівноправність" умов з чеченцями. Останні взагалі не бувають на передовій, залишаючись в тилу виключно в якості "загороджувальних загонів". Їхнє завдання – спонукати підрозділи окупантів до активних дій. Тобто, відкривати вогонь по тому, хто намагається відступати.

Ще одна причина, як повідомляє українська розвідка, нерівномірність розподілу награбованого. Основний "зиск" від мародерства отримують ті ж чеченці.

З причини небажання брати участь у наступальних діях виник конфлікт між командирами та особовим складом підрозділів ЗС РФ в окупованій Федорівці Запорізької області. Росіяни жаліються місцевим жителям на обман при підписанні контрактів та отриманні згоди на участь у бойових діях, - йдеться у повідомленні.

З’ясувалось, що російським контрактникам була обіцяна операція за "кримським сценарієм". Тобто, відсутність спротиву з боку України, виділення житла на зайнятих територіях та спокійне проходження служби.

Побачивши реальну картину, багато росіян відмовилось вести подальшу службу. Це спричинило конфлікт, розбиратися в якому прибули представники ФСБ. Частину військовослужбовців після проведених допитів увезли в невідомому напрямку. До місця несення служби вони не повернулись.

Нагадаємо, що російські офіцери почали розстрілювати своїх солдатів, аби змусити їх продовжувати наступ на Україну.

Читайте також

1