Біля метро у Києві встановлять дзеркальні краплі - фото

Артоб'єкт символізуватиме єдність Києва та Харкова
Біля метро у Києві встановлять дзеркальні краплі - фото
Дзеркальні кулі біля метро в Києві Фото: kyivcity.gov.ua
18 Серпня 2022, 17:35
читать на русском

У Києві поблизу метро "Арсенальна" почали встановлювати новий артоб'єкт у формі крапель.

Як повідомив мер столиці Віталій Кличко, ця інсталяція символізуватиме єдність Києва та Харкова.

Встановлюємо новий цікавий артоб'єкт, який відкриємо в кінці цього тижня. Проєкт "Єднання" втілений харківською майстернею METALSTYLE. Символічні металево-дзеркальні краплини були створені для розміщення на центральній площі Харкова до дня міста, - зазначив він.

Кличко каже, що цю інсталяцію наразі неможливо встановити у самому Харкові через постійні обстріли міста. Тому автори звернулися з пропозицією прикрасити гігантськими краплинами громадський простір Києва.

Простір A-Station – найбільш вдале місце для розташування цього артоб'єкт. Тут символічні краплини віддзеркалюватимуть історію (корпуси Арсеналу та комендатури, а також сучасний Київ), – зазначив Кличко.

Автори артоб'єкта пояснили, що "краплини тяжіють як до землі, так і одна до одної, символізуючи єдність двох міст – столиці України Києва та Харкова, який сьогодні мужньо протистоїть російському агресору".

Нагадаємо, біля Офісу президента на вулиці Банковій відкрили артлокацію – дитячий майданчик, оформлений за мотивами творів всесвітньо відомої української художниці Марії Примаченко.