Дитячий інклюзивний артмайданчик запрацював під Офісом президента - фото

Майданчик створили за мотивами робіт відомої української художниці
Дитячий інклюзивний артмайданчик запрацював під Офісом президента - фото
Дитячий майданчик під Офісом президента Фото: president.gov.ua
23 Серпня 2021, 01:39
читать на русском

У Києві біля Офісу Президента запрацював дитячий інклюзивний артмайданчик за мотивами робіт художниці Марії Примаченко.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Зазначається, що артмайданчик орієнтований як на дітей, так і на дорослих і доступний для людей з обмеженими можливостями. Його було створено Національним комплексом "Експоцентр України" (ВДНГ) у співпраці з Благодійним фондом "Творча спадщина родини Марії Примаченко" за підтримки Офісу Президента.

Як зазначив генеральний директор ВДНГ Євген Мушкін, цю концепцію розробили задля популяризації дуже відомої у світі української художниці.

У нас уже був досвід, як робити інтерактивні майданчики біля Офісу Президента. Сучасні публічні простори стають живими тоді, коли поєднується декілька функцій, а якраз тут і поєднано мистецтво та інтерактивний дитячий майданчик, який є й інклюзивним. Тут діти навчатимуться мистецтва через інтерактив. Вони підсвідомо й свідомо долучатимуться до сучасного українського мистецтва. Такої якості майданчиків я не бачив ніде у світі, - сказав Мушкін.

За словами творців, роботи Марії Примаченко були обрані тому, що вони якнайкраще ілюструють добро, українську гостинність і передають національний колорит. Також у творчості художниці фахівці-мистецтвознавці простежують інклюзивне світосприйняття, адже кожен її образ унікальний і прекрасний по-своєму, і саме через це автори майданчика декларують основну ідею інклюзії: рівний простір для всіх.

Над створенням фігур для майданчика працювала група митців. Фігури – це не лише артоб'єкти, всі вони мають певне функціональне призначення для розваги дітлахів (гірка, гойдалка, карусель тощо).

Нагадаємо, що на параді до Дня Незалежності України двоє представників Держприкордонслужби разом з військовослужбовцями нестимуть 30-метровий прапор.

Цього року у Києві з нагоди відзначення Дня Прапора та 30-ї річниці незалежності України заплановано 67 різнопланових заходів. Зокрема фестивалі, урочисті концерти, велопробіги, спортивні чемпіонати, масовий заплив, культурно-освітній марафон, виставки та інтерактивні заходи.

У Києві, окрім загальнодержавних заходів до Дня Незалежності, відбудуться концерти, урочисті церемонії та спортивні події у більшості районів столиці.

Читайте також

1