Біткоїн обвалився через протести у Казахстані

Також різко впала ціна Ethereum
Біткоїн обвалився через протести у Казахстані
Криптовалюта Bitcoin/Біткоїн (фото: pexels)
6 Січня 2022, 19:32
читать на русском

У ніч на 6 січня біткоїн оновив свій тримісячний антирекорд, впавши нижче 43 тисячі доларів за монету.

Про це повідомляють трейдери за даними Coinmarketcap.

Станом на 12:00 за Києвом перша криптовалюта торгувалася на рівні в 42,8 тисячі доларів, за короткий час вона подешевшала більш ніж на 7%. Своєю чергою капіталізація активу скоротилася до 816 млрд доларів.

Друга найбільша криптовалюта у світі Ethereum за добу обвалилася ще сильніше – на 7,3%, до 3,500 доларів. Загалом же в топ-5 впали всі криптовалюти і за межами головної п'ятірки ситуація ідентична.

Таке падіння крипторинку пов`язане із масовим безладом у Казахстані.

Після того, як Китай в першій половині 2021 року оголосив незаконними всі криптовалютні операції, багато великих китайських криптодобувних компаній іммігрували саме до Казахстану – цьому сприяла і географічна близькість, і невисока вартість електроенергії в країні.

А вже в серпні Казахстан вийшов на друге місце у світі за майнінгом головного цифрового активу, забезпечуючи близько 18% загального видобутку біткоїна.

Заворушення в країні супроводжуються відключенням електрики та інтернету, що, своєю чергою, уповільнює видобуток біткоїна і знижує доходи майнерів. Експерти прогнозують, що на тлі такої нестабільної ситуації майнери можуть почати залишати країну, а загалом ситуація несприятливо позначиться на глобальному хешрейті головної криптовалюти світу.

Нагадаємо, минулого року аналітик, автор моделі Stock-to-Flow (S2F) PlanB спрогнозував, що до кінця 2021 року курс біткоїна перевищить 100 тисяч доларів, а на початку 2022 року ВТС може зрости до 500 тисяч доларів за монету.

Читайте також

1