Біткоїн, уперше з червня минулого року, піднявся в ціні до 30 тисяч доларів

Від початку квітня вартість біткоїна зросла на 6%
Біткоїн, уперше з червня минулого року, піднявся в ціні до 30 тисяч доларів
Криптовалюта біткоїн Фото: Pexels
11 Квітня 2023, 16:36
читать на русском

Біткоїн вперше за 10 місяців подолав ключовий рівень у 30 тисяч доларів, оскільки інвестори підвищили ставки на те, що Федеральна резервна система США скоро припинить свою агресивну кампанію щодо посилення грошово-кредитної політики.

Про це повідомляє Reuters.

У вівторок, 11 квітня, основна криптовалюта подорожчала на 2% до 30 262 доларів. З початку місяця вона зросла приблизно на 6% після зростання на 23% у березні.

Зростання біткоїна відбулося за опублікованим у п'ятницю звітом про зайнятість у несільськогосподарському секторі США, який показав, що роботодавці зберегли високі темпи найму в березні, що вказує на все ще стійку економіку.

Проте, потрясіння в банківському секторі, викликані крахом Silicon Valley Bank минулого місяця, підвищили очікування учасників ринку щодо того, що ФРС навряд чи підніме відсоткові ставки набагато вище на більш тривалий термін, оскільки вона сподівається послабити навантаження на сектор.

"Причиною повсюдного ралі криптовалют є оптимізм трейдерів щодо грошово-кредитної політики центральних банків", - сказала Тіна Тенг, ринковий аналітик CMC Markets.

За її словами, ставки на раніше рішення ФРС про завершення циклу підвищення ставок значно зміцнилися після проблем у банках на початку березня.

Нагадаємо, 16 лютого криптовалюта біткоїн зросла в ціні на 11,2% і наблизився до позначки в 25 тисяч доларів, що було максимумом в котируваннях з серпня 2022. Нині криптоактиви продовжують відновлення після торішнього розгрому, зокрема біткоїн виріс майже на 50% з початку року. Це свідчить про те, що інвестори позбавляються від побоювань щодо посилення регуляторного тиску з боку США.

Читайте також