Бізнесом ексглави НОК Бубки в днр зайнялася СБУ

Наразі здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні
Головне
Бізнесом ексглави НОК Бубки в днр зайнялася СБУ
Сергій Бубка
5 Серпня 2023, 12:44
читать на русском

Служба безпеки України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо компанії колишнього голови НОК і легкоатлета Сергія Бубки, яка, ймовірно співпрацювала РФ.

Про це повідомив олімпійський чемпіон і народний депутат Жан Беленюк.

Нардеп зазначив, що в СБУ відповіли на його депутатське звернення, яке надійшло після появи у ЗМІ публікації про те, що компанія колишнього голови НОК і легкоатлета Сергія Бубки може співпрацювати з РФ.

Наразі здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, написав депутат і супроводив пост знімком листа з СБУ.

"Ваше депутатське звернення щодо розслідування, розміщеного на інформаційному інтернет-ресурсі Bihus-Info, розглянуто. Повідомляємо, що слідчими Головного управління СБУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого статтею 111-2 КК України", – йдеться у відповіді на звернення.

Як повідомлялося, після публікації у ЗМІ розслідування, в якому йдеться про те, що російська фірма "Монблан", яка належить легендарному легкоатлету Сергію Бубці та його брату Василю, працює на тимчасово окупованих територіях та співпрацює з терористами, скелетоніст Владислав Гераскевич ініціював засідання комісії атлетів НОК, де вимагав розглянути питання про позбавлення Бубки членства в НОК. Очікувано засідання закінчилося скандалом. Навіть за тимчасове відсторонення Бубки з усіх членів комісії атлетів НОК проголосував лише один її представник – сам Гераскевич.

Нагадаємо, журналісти Bihus.info з'ясували, що фірма "Монблан", яка належить Сергієві Бубці та його братові Василю, працює на тимчасово окупованих територіях України та веде бізнес з окупантами. "Монблан" – давній родинний бізнес експрезидента НОК. Це компанія, основним видом діяльності якої є торгівля пальним.

1