Скандал довкола бізнесу Бубки в днр набирає обертів, однак сам фігурант мовчить

Нардеп Беленюк готує відповідний запит до правоохоронців
Головне
Скандал довкола бізнесу Бубки в днр набирає обертів, однак сам фігурант мовчить
Сергій Бубка
17 Липня 2023, 11:42
читать на русском

Ситуація навколо розслідування Bihus.info щодо Сергія Бубки має своє продовження. Олімпійський чемпіон Жан Беленюк повідомив про свої подальші дії для роз'яснення ситуації.

Про це Беленюк написав у своєму Телеграм-каналі.

Після розслідування Bihus.info щодо Сергія Бубки минуло вже достатньо часу, а конкретних дій щодо цього не відбувається. Комісія атлетів національного олімпійського комітету, зібравшись тільки дискредитувала себе, сама ж головна фігура розслідування мовчить і тільки зі слів міністра спорту Вадима Гутцайта є інформація, що буде звертатися до суду, де захищатиме свою честь.

Тому олімпійський чемпіон та народний депутат Жан Беленюк дав свою оцінку цій ситуації та сподівається, що в нашому суспільстві нарешті запрацює інститут репутації.

На жаль, проаналізувавши ситуацію з розслідуванням Bihus.Info і реакцією на нього комісії спортсменів, мушу констатувати – Україні ще доведеться формувати інститут репутації… Через те, що здебільшого суспільство, і безпосередньо спортсмени-олімпійці, як складова цього суспільства, не готові, на жаль, реагувати на суспільно значущі речі та критично ставитися до можливих протиправних дій будь-кого, навіть якщо це найвидатніший стрибун з жердиною України. А найвидатніші стрибуни з жердиною комунікувати та реагувати відповідним чином на матеріали, які, у випадку, якщо це все неправда і наклеп, паплюжать їх честь та гідність. Пройшло вже понад тиждень після оприлюднення розслідування Бігус інфо про співпрацю родичів пана Бубки та фірм, які повʼязані з ним, з терористами в окупованому Донецьку, проте від нього ми не почули ані слова… Лише заяви третіх осіб про те, що він готує позов до суду, – прокоментував Беленюк.

Тому Жан вважає, що така інертна позиція не є нормальною та готує депутатські запити в правоохоронні органи щодо ситуації з Сергієм Бубкою:

"Водночас на комісії атлетів НОК пропозицію скелетоніста Владислава Гераскевича хоч якось відреагувати на це розслідування підтримав лише сам Влад Гераскевич. Спортсмени аргументували це тим, що необхідно, щоб цим питанням займалися відповідні правоохоронні органи, а вже тоді, за результатами їх роботи, будемо робити висновки. Тому готую депутатські запити у відповідні правоохоронні органи, щоб дізнатись, чи взагалі відреагували вони якось на це розслідування. Про результати повідомлю додатково."

Нагадаємо. згідно з розслідуванням журналістів, російська фірма “Монблан”, яка належить братам Сергію та Василю Бубкам, працює на тимчасово окупованих територіях та співпрацює з терористами. У травні 2023-го року компанія уклала офіційні контракти з окупантами на постачання пального на понад 800 тисяч рублів.

1