Близько 1200 рятувальників боряться з лісовими пожежами у Франції - фото

Близько 7 тисяч гектарів охопив вогонь
Близько 1200 рятувальників боряться з лісовими пожежами у Франції - фото
Лісова пожежа, рятувальник Фото: twitter.com/RFI_En
18 Серпня 2021, 14:33
читать на русском

Масштабні лісові пожежі тривають у південній частині Франції. В результаті цього 22 людини постраждали, а одна загинула.

Про це повідомляє France 24.

Як розповів місцевий чиновник, близько 7 тисяч гектарів охопив вогонь. З 22 постраждалих - 19 отруїлися димом. При цьому п'ять рятувальників отримали легкі травми.

Карта лісових пожеж у Франції Фото: twitter.com/CopernicusEMS

Водночас через лісові пожежі тисячі місцевих жителів у туристів були змушені втікати. Тому місцева влада евакуювала майже 7 тисяч осіб з будинків та кемпінгів префектури Вар.

Лісова пожежа, рятувальники Фото: twitter.com/edickomotini

До гасіння пожежі залучили близько 1200 рятувальників, які використовували шланги, літаки та гелікоптери аби побороти вогонь.

До того ж лісові пожежі вирували у Туреччині, Болгарії, Північній Македонії, Чорногорії, Албанії, Греції, Італії, Португалії, Іспанії, Тунісі, Ізраїлі, Марокко та Алжирі. Це пов'язують із жаркою та сухою погодою влітку. Втім, кліматологи попереджають, що через глобальне потепління пожежі можуть ставати ще частішим явищем.

Нагадаємо, наприкінці липня Туреччину охопили лісові пожежі. Найбільше постраждали міста Бодрум, Мармарис та Анталія. Кількість загиблих через пожежі зросла до восьми, постраждали 864 людини.

Крім цього, на середземноморському італійському острові Сардинія також спалахнули лісові пожежі. В країні оголосили надзвичайний стан.

Читайте також

1