Албанію охопили лісові пожежі: країна очікує на допомогу ЄС

Місцеві пожежники не мають обладнання для боротьби з полум’ям
Албанію охопили лісові пожежі: країна очікує на допомогу ЄС
Лісові пожежі в Албанії фото: Exit
3 Серпня 2021, 19:57
читать на русском

Лісові пожежі добрались й до Албанії. Рятувальники не справляються з гасінням вогню.

Про це повідомляє Exit.

За словами президента Албанії Ілір Мета, найбільше занепокоєння викликає лісова пожежа на заповідній території півострова Карабурун. Місцеві пожежники не мають обладнання для боротьби з полум’ям. Там ситуація залишається неконтрольованою. Влада хоче звернутися за допомогою до ЄС.

Крім цього, стихійне лихо посилюють вітри, які розкидають вогнище і збільшують площу поверхні пожежі. В країні триває робота щодо запобігання поширенню вогню на гори Дукат та національний парк Ллогара.

Директор Агентства цивільного захисту Хакі Чако очікує на допомогу сусідніх країн. За його словами, Хорватія пообіцяла допомогти у разі потреби, а Італія вишле три гелікоптери для гасіння пожежі в Карабуруні.

Нагадаємо, наприкінці липня Туреччину охопили лісові пожежі. Найбільше постраждали міста Бодрум, Мармарис та Анталія. Кількість загиблих через пожежі зросла до восьми, постраждали 864 людини.

Крім цього, на середземноморському італійському острові Сардинія також спалахнули лісові пожежі. В країні оголосили надзвичайний стан.

Читайте також

1