В Австралії через лісові пожежі майже згорів увесь острів

Фрейзер є найбільшим у світі піщаним островом
В Австралії через лісові пожежі майже згорів увесь острів
Лісова пожежа в Австралії (фото: BBC)
30 Листопада 2020, 14:30
читать на русском
Унаслідок сильних лісових пожеж згоріло понад 40% австралійського острова Фрейзер, який перебуває у списку Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО).

Про це повідомляє AFP.

Зазначається, що Фрейзер є найбільшим у світі піщаним островом, який знаходиться біля австралійського східного узбережжя.

Читайте також

На самому острові з його унікальним лісом вже впродовж шістьох тижнів вирують лісові пожежі. Сьогодні, 30 листопада, метеорологи прогнозують температуру до +34 градусів Цельсія.

Рослинність на острові Фрейзер надзвичайно суха, і саме тому, що вона дуже суха, її легко запалити, - повідомив один із координаторів боротьби з пожежами на острові Джеймс Нейг.

За словами місцевих чиновників, на острові вже згоріло 42% території або 74 тисячі гектарів.

Нагадаємо, що в результаті лісових пожеж в Австралії, які розпочалися ще у вересні і активізувалися в кінці 2019 року, загинуло близько 1,25 млрд тварин. Згоріло близько 6,3 мільйона гектарів лісів, вогнем знищено понад 2500 будівель та загинуло 25 людей.

У грудні 2019 року уряд Нового Південного Уельсу оголосив надзвичайний стан у штаті у зв'язку з рекордною температурою, тривалою посухою та загострення бурхливих пожеж.

1