Турецькі курорти горять після сильної спеки: чорний дим та порятунок цілих кварталів (відео)

На тлі сильної спеки вогонь почав швидко поширюватися через сильний вітер
Турецькі курорти горять після сильної спеки: чорний дим та порятунок цілих кварталів (відео)
Пожежа у Туреччині (фото з інстаграму: omer_guzel_07)
28 Липня 2021, 21:32
читать на русском

Впродовж останніх днів температура повітря сягала позначок +50°C у Туреччині, що спричинило масштабні лісові пожежі. Пожежа охопила курортні регіони, зокрема райони біля міста Манавгат, що поблизу Анталії і Сіде. З інших курортів видно густий чорний дим, а людей евакуюють цілими кварталами.

Про це повідомляють видання Anadolu та Hurriyet.

Лісова пожежа розпочалась вдень 28 липня у районі міста Манавгат в турецькій провінції Анталія, а згодом перекинулася на житлові райони, повідомила місцева влада.

Полум'я спалахнуло в найближчому лісі в чотирьох місцях на тлі сильної спеки та почало швидко поширюватися через сильний вітер. Вогонь дістався до житлових будинків, а над містом видно чорний густий дим. Жителів чотирьох міських кварталів евакуювали.

До гасіння пожежі залучили як мінімум один літак, 19 вертольотів і понад 400 пожежників. До Манавгату направили рятувальників з інших міст. Пожежники намагаються взяти під контроль поширення вогню.

За іншою інформацією, пожежа виникла в районі Єнікой та поширилась через пориви вітру. Авіація та спецтехніка намагається погасити полум'я.

Водночас місцева влада назвала стихію найсильнішою пожежею в історії регіону. Наразі ще немає інформації про постраждалих. Але відомо, що в результаті пожеж загинули тварини та були пошкоджені будинки.

У соціальних мережах туристи та місцеві жителі публікують відео, де видно густий чорний дим та пожежі.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Şırnak Haberleri (@sirnakhaberleri.tr)

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Gurbetçi Gençler (@gurbetcigencler)

Нагадаємо, що проливні дощі спричинили в провінціях Різе й Артвін на північному сході Туреччини сильні повені. Евакуювали близько 200 людей, яких вивезли із затоплених будинків на надувних човнах.

Зонами стихійного лиха оголосили постраждалі від повені житлові райони в турецьких чорноморських провінціях Різе, Артвін і Дюздже.

Читайте також