Близько 18 млн тонн торішнього врожаю лишається в Україні та очікує на експорт

Наразі існує проблема зберігання зернових
Головне
Близько 18 млн тонн торішнього врожаю лишається в Україні та очікує на експорт
Збір урожаю, поле з пшеницею / Фото: Pexels
17 Серпня 2022, 13:46
читать на русском

В Україні лишається близько 18 мільйонів тонн торішнього врожаю, який очікує на експорт.

Про це заявив генеральний директор асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Роман Сластьон під час брифінгу в Media Center Ukraine - Ukrinform.

Є великі надії, що у нас стабільно запрацює морський зерновий коридор. Таким чином буде реалізовано запас ще минулорічного зерна. У нас лишається 17-18 мільйонів тонн зерна та насіння олійних культур минулого року, - сказав Сластьон.

За його словами, наразі існує проблема зберігання зернових. Однак, Україна очікує допомоги від міжнародних організацій, які планують допомогти з постачанням полімерних рукавів та обладнання для їхнього пакування.

Багато сільгоспвиробників не зможуть зібрати та зберігати кукурудзу. Велика кількість полів з цією культурою буде зимувати. Тут варто очікувати втрату врожайності та якості продукції, - зазначив він.

Нагадаємо, 22 липня в Стамбулі за пропозиції Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів з українських портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний". 1 серпня перше судно з зерном вийшло з порту в Одесі.

Читайте також

1