Близько сотні людей: у Раді підрахували, скількох нардепів можна мобілізувати до війська

Якщо відкинути тих, хто не підлягає мобілізації — це жінки, багатодітні чоловіки, кому є 60+, то приблизно сотню народних депутатів можна мобілізувати.
Головне
Близько сотні людей: у Раді підрахували, скількох нардепів можна мобілізувати до війська
Верховна Рада Фото: https://t.me/verkhovnaradaukrainy
16 Січня 2024, 17:44
читать на русском

Народний депутат України Михайло Цимбалюк вважає, що чинні депутати мають підлягати мобілізації.

Про це він сказав у коментарі телеканалу "Еспресо".

Він заявив, що необхідно розробити механізм, який дозволить Верховній Раді залишатися дієздатною в умовах війни. Цимбалюк зазначив, що росія прагне того, щоб український парламент став недієздатним і не міг ухвалювати закони, продовжувати воєнний стан та мобілізацію.

Для цього, за його словами, потрібно, щоб у Верховній Раді було не менше 300 депутатів.

"Сьогодні є 401 народний депутат. Якщо відкинути тих, хто не підлягає мобілізації — це жінки, багатодітні чоловіки, кому є 60+, то приблизно сотню народних депутатів можна мобілізувати. Тоді громадянське суспільство буде усвідомлювати, що нарешті в країні наступає справедливість стосовно мобілізації", – резюмував Цимбалюк.

Нагадаємо, Уряд відкликав законопроєкт про вдосконалення мобілізації в Україні після двох тижнів дискусій у Верховній Раді. Депутати критикували пропозиції Кабміну за надмірну жорсткість та порушення прав громадян. Тепер на документ чекає оновлення.

Одним з резонансних положень оновленого документа є можливе скасування відстрочки від мобілізації для чинних народних депутатів.

Читайте також