Скандальний законопроєкт про мобілізацію повернули на доопрацювання в Кабмін

Законопроєкт передали разом з пропозиціями, напрацьованими у депутатських робочих групах
Головне
Скандальний законопроєкт про мобілізацію повернули на доопрацювання в Кабмін
Депутати Верховної Ради України
11 Січня 2024, 13:45
читать на русском

Законопроєкт щодо зміни правил мобілізації, військового обліку та служби, який уряд вніс у Верховну Раду, повернуть назад на доопрацювання.

Про це повідомив у Telegram голова фракції "Слуга Народу" Давид Арахамія.

Законопроєкт про мобілізацію повертають на доопрацювання, заявив голова фракції "Слуги народу" Арахамія за результатами закритої наради з військовим командуванням і погоджувальної ради.

Відбулася закрита нарада з військовим командуванням і засідання Погоджувальної ради в закритому режиму, яке вчора анонсував. Були присутні Головнокомандувач Залужний, начальник Генерального штабу Шаптала, міністр оборони Умєров, керівництво Верховної Ради, голови фракцій та комітетів.

Було багато дискусій. Ми розуміємо запит військового командування і готові йти назустріч. Але не всі норми можуть бути підтримані. Якісь положення прямо порушують права людини, якісь не є оптимально сформульовані.  Про це відкрито сказали військовому командуванню. За результатами наради, законопроект повертається ініціатору. Одночасно передаємо пропозиції напрацьовані на комітеті  та у робочих групах, - написав він.

Нагадаємо, новий законопроєкт про мобілізацію в Україні зареєстрований у Раді пізно ввечері 25 грудня. Тепер над ним працюватимуть парламентарі, попереду - розгляд у комітетах та голосування у двох читаннях. Законопроєкт містить низку непопулярних рішень, які викликали обурення в суспільстві.

Читайте також

1