Бойовик "ЛНР" повернувся до України через розчарування в ідеях окупантів

Чоловік від 2015 року воював на стороні незаконних збройних формувань
Бойовик "ЛНР" повернувся до України через розчарування в ідеях окупантів
Бойовики на Донбасі
30 Травня 2021, 23:03
читать на русском

У Луганській області поліціянти викрили бойовика незаконних збройних формувань "ЛНР", який розчарувався в ідеях бойовиків та повернувся до України.

Про це повідомила начальниця Відділу комунікації поліції Луганської області Тетяна Погукай у Facebook.

В ході оперативно-розшукових заходів поліціянти викрили 24-річного мешканця м. Сєвєродонецьк, який брав участь у незаконному збройному формуванні "Заря" так званої "ЛНР".

Чоловік розповів, що у 2015 році вступив до лав бойовиків так званої "ЛНР", де обіймав посаду заступника командира взводу батальйону "Заря", який дислокувався на території обласного військкомату у м. Луганськ.

Через пів року у нього стався конфлікт з командиром. З цієї причини,  а також через погані умови служби він покинув ряди батальйону та вступив до іншого батальйону бойовиків - "Брянка СССР".

За свою "службу" чоловік отримував зарплатню в розмірі 15 тисяч російських рублів, але згодом також розчарувався в ідеях бойовиків, покинув їх лави і поїхав на заробітки до РФ, - йдеться у повідомленні.

Надалі повернувся на підконтрольну Україні територію до рідного міста Сєвєродонецьк.

Читайте також

В рамках відкритого за даним фактом кримінального провадження за ч. 2 ст. 260 КК України "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" чоловікові повідомлено про підозру.

Слідчі завершують досудове слідство і найближчим часом спрямують до суду обвинувальний акт з матеріалами кримінального провадження.

Нагадаємо, що російські війська активізували підготовку мінометних розрахунків до ймовірного вогневого ураження передових позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Читайте також

1