Бойовика-штурмовика із угруповання "Сомалі" затримали в Україні

До суду окупант перебуватиме у СІЗО
Бойовика-штурмовика із угруповання "Сомалі" затримали в Україні
Служба безпеки України, СБУ Фото: ssu.gov.ua
6 Грудня 2021, 11:40
читать на русском

Контррозвідка викрила та затримала бойовика з "ДНР" під час спецоперації у Донецькій області.

Затриманий з грулня 2018 року був стрільцем незаконного збройного угруповання "Сомалі", повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, чоловік входив до складу штурмового підрозділу "ДНР", яке чинило збройний супротив українським військовим, задіяним в ООС.

Згодом зловмисник залишив лави бойовиків і таємно повернувся на підконтрольну українській владі територію, де він намагався уникнути правосуддя. Під час обшуків за місцем його перебування правоохоронці виявили: "військовий квиток ДНР"; засоби зв’язку із доказами протиправної діяльності, - кажуть у Службі безпеки.

Крім того чоловік "здав" дані про кадрових військовослужбовців ЗС РФ, що перебувають на посадах радників та здійснюють безпосереднє керівництво незаконними збройними формуваннями.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.

Нагадаємо, контррозвідка СБУ затримала на лінії розмежування на Донбасі бойовика "ЛНР", який брав участь в обстрілах підрозділів операції Об’єднаних сил на території Бахмутського району Донеччини.

Читайте також