Стріляв в українських бійців: СБУ затримала бойовика "ЛНР" на Донбасі

Затриманим є уродженець Росії
Стріляв в українських бійців: СБУ затримала бойовика "ЛНР" на Донбасі
Служба безпеки України, СБУ Фото: ssu.gov.ua
17 Листопада 2021, 18:04
читать на русском

Контррозвідка СБУ затримала на лінії розмежування на Донбасі бойовика "ЛНР", який брав участь в обстрілах підрозділів операції Об’єднаних сил на території Бахмутського району Донеччини.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що затриманим є уродженець РФ, який у 2018 році приєднався до незаконних збройних формувань. Там він був на "посадах" стрілка, а потім помічника гранатометника угруповання бойовиків.

Крім того, бойовик признався, що бачив серед керівництва свого підрозділу кадрових російських військових.

Під час затримання у нього виявили низку документів, що підтверджують належність до угруповання бойовиків "ЛНР" та набої, зокрема:

  • "військовий квиток ЛНР",
  • "тимчасове посвідчення" жителя ОРДЛО;
  • споряджений магазин від автомата Калашникова.

Наразі йому вже повідомлено про підозру за двома статтями:

  • ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) – передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років з конфіскацією майна або без такої;
  • ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) – передбачає позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що у Києві силовики затримали колишнього бойовика "ДНР" Дениса Куликовського на прізвище "Палич", який керував в'язницею "Ізоляція" у Донецькій області, де катували полонених українців.

Читайте також

1