Бойовик "ЛНР" розвідував позиції ЗСУ під виглядом розмінування - відео допиту

Окупант грубо порушив досягнуті домовленості
Бойовик "ЛНР" розвідував позиції ЗСУ під виглядом розмінування - відео допиту
Бойовик “ЛНР” Фото: ssu.gov.ua
14 Жовтня 2021, 23:23
читать на русском

Контррозвідники СБУ, спільно з військовослужбовцями Збройних Сил, затримали на лінії розмежування бойовика так званої "ЛНР". Чоловік був озброєний вогнепальною зброєю та здійснював розвідку залишених позицій ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України.

Зазначається, що бойовик грубо порушив досягнуті домовленості, оскільки він не мав права перебувати на цій території, та ще й зі зброєю. Його завданням, погодженим у рамках Тристоронньої контактної групи, мало бути розмінування сусідньої ділянки. На ній планується відкрити новий пункт пропуску з тимчасово окупованими територіями.

Співробітники СБУ з'ясували, що затриманий є учасником одного з підрозділів "6 отдельного мотострелкового козачьего полка имени атамана Матвея Платова народной милиции ЛНР". Він родом з Алчевська, колишній кримінальник. Його підозрюють у скоєнні умисного вбивства у 2010 році.

У 2014 році він вступив до лав бандформування "Брянка СССР". Згодом "служив" у мінометному взводі та брав активну участь у спротиві силам АТО\ООС на Луганщині. Зокрема, обстрілював з міномета позиції українських військових у Попасній та Золотому.

Бойовик "ЛНР" Фото: ssu.gov.ua

Під час затримання фігурант мав при собі пістолет ПМ з двома спорядженими магазинами, військовий квиток та посвідчення СЦКК (Спеціального центру контролю та координації припинення вогню). Нагадаємо, що носити зброю співробітникам СЦКК заборонено.

Бойовик "ЛНР" Фото: ssu.gov.ua

Йому повідомлено підозру у вчиненні злочину за ч.2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 4 жовтня СБУ затримала розвідника "ДНР", який у 2014 році добивав поранених у бою українських військових.

Читайте також

1