Добивав поранених військових ЗСУ: СБУ затримала розвідника "ДНР"

Чоловік у 2014 році приєднався до лав незаконних збройних формувань
Добивав поранених військових ЗСУ: СБУ затримала розвідника "ДНР"
Розвідник ДНР фото: СБУ
4 Жовтня 2021, 17:36
читать на русском

СБУ затримала розвідника "ДНР", який у 2014 році добивав поранених у бою українських військових.

Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

Зазначається, що затриманий є мешканцем тимчасово непідконтрольного українській владі Донецька. У 2014 році він приєднався до лав незаконних збройних формувань і проводив розвідку для здійснення артилерійських обстрілів позицій Збройних сил України.

Співробітники СБУ затримали бойовика в одному з хостелів Києва, куди він прибув з території тимчасово окупованого Криму.

Перебуваючи у складі так званого "Оплоту", а потім розвідгрупи бойовиків, зловмисник брав активну участь у збройному супротиві підрозділам сил антитерористичної операції, - йдеться у повідомленні.

Наразі слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Нагадаємо, що 13 вересня Служба безпеки України викрила і затримала громадянина України, який був активним учасником незаконного збройного формування "ДНР".

Читайте також