16 псевдопрокурорів "ДНР" підозрюють у терористичній організації

Вони виконували незаконні функції прокурорів під час засідань
16 псевдопрокурорів "ДНР" підозрюють у терористичній організації
Суд Фото: ЄСПЛ echr.coe.int
2 Лютого 2021, 14:51
читать на русском
В Донецькій області повідомили про підозру 16 псевдопрокурорам так званої "Генеральної прокуратури ДНР", яких звинувачують у терористичній організації.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури у Facebook.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2015 року 16 осіб, працюють у псевдоструктурі - "Генеральній прокуратурі ДНР" - та обіймають посади у так званому" відділі державного обвинувачення управління із забезпечення участі прокурорів у розгляді судами кримінальних справ ГП ДНР".

Читайте також

Зазначається, що виконуючи незаконні функції прокурорів, правопорушники беруть участь у засіданнях під час розгляду кримінальних справ за нелегітимними нормативними актами, прийнятими представниками НЗФ РФ у так званих судах, розташованих на тимчасово окупованій території Донецької області.

Досудове розслідування за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації) здійснюється слідчим відділом Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях. Підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що 1 лютого у Києві правоохоронці повідомили про підозру експосадовцям АТ "Кристалбанк" у справі розкрадання 11 млн грн коштів.

За даними слідства, підприємство-позичальник, діючи у змові з керівниками двох департаментів АТ "Кристалбанк" та фахівцем управління контролю кредитних ризиків банку, передали як забезпечення кредиту неіснуючі приміщення та продукцію, які фактично ніколи не зберігалися на складі.