У Києві посадовці "Кристалбанку" привласнили 11 млн гривень

Банк передав їм неіснуючі приміщення та продукцію
У Києві посадовці "Кристалбанку" привласнили 11 млн гривень
Гроші (фото: Pexels)
1 Лютого 2021, 17:58
читать на русском
У Києві правоохоронці повідомили про підозру експосадовцям АТ "Кристалбанк" у справі розкрадання 11 млн грн коштів.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури у Telegram.

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва повідомлено про підозру трьом колишнім посадовцям АТ "Кристалбанк", викритим у пособництві в заволодінні коштами банку на суму майже 11 млн гривень, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2017 році між банком та приватним підприємством був укладений кредитний договір, відповідно до якого в заставу банку передано нежитлові приміщення загальною площею 1400 кв. м по вулиці Кадетський Гай, а також сільськогосподарська продукція.

Читайте також

За даними слідства, підприємство-позичальник, діючи у змові з керівниками двох департаментів АТ "Кристалбанк" та фахівцем управління контролю кредитних ризиків банку, передали як забезпечення кредиту неіснуючі приміщення та продукцію, які фактично ніколи не зберігалися на складі.

Згідно з висновком судової економічної експертизи, банку завдано збитків на суму майже 11 млн гривень, - уточнили в установі.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Нагадаємо, що Служба безпеки України затримала на хабарі заступника начальника одного з департаментів приватного акціонерного товариства «Акціонерна компанія "Київводоканал".