В Дніпропетровську чиновник привласнив 4,3 млн гривень - Нацполіція

Він впливав на членів тендерного комітету для перемоги
В Дніпропетровську чиновник привласнив 4,3 млн гривень - Нацполіція
Нацполіція (фото: УНН)
21 Січня 2021, 13:57
читать на русском

Правоохоронці Дніпропетровської області повідомили про підозру заступнику голови однієї з райдержадміністрацій та його спільникам, які привласнили 4,3 млн грн під час проведення інвентаризації земель району.

Про це йдеться на сайті Нацполіції.

Спільно з підприємцем та інженером-землевпорядником вони привласнили 4,3 млн грн під час проведення інвентаризації земель району, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тодішній голова РДА вплинув на членів тендерного комітету для перемоги в закупівлі підконтрольного підприємства.

Відтак, у січні 2019 року РДА та ФОП уклали договір про проведення інвентаризації земель сільгосппризначення. Вартість робіт склала 4,3 млн грн, а виконавцем була субпідрядна організація, де працював згаданий інженер-землевпорядник.

Читайте також

Згодом з’ясувалося, що погоджена в. о. голови РДА документація не відповідала вимогам закону.

Зокрема, частина закуплених послуг була виконана раніше, у кошторисі робіт посилалися на нечинні документи, а РДА взагалі не мала права проводити грошову оцінку земель державної та комунальної власності, - зазначають у Нацполіції.

Крім того, керівник субпідрядної організації не знав про виконання будь-яких робіт та не підписував про це жодних документів. А всі папери завірив інженер-землевпорядник, скориставшись печаткою субпідрядної організації.

Трьом фігурантам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) ККУ.

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила привласнення та розтрату посадовцями Миколаївської міськради мільйонів гривень, виділених на благоустрій міста.

1