У Миколаєві чиновники міської ради вкрали мільйони на ремонті парків

На рахунки фірм-підрядників, які ремонтували парки і сквери "перекачали" 80 мільйонів гривень
У Миколаєві чиновники міської ради вкрали мільйони на ремонті парків
Ремонт парків у Миколаєві (Фото: СБУ)
28 Грудня 2020, 19:30
читать на русском

Служба безпеки України викрила привласнення та розтрату посадовцями Миколаївської міськради мільйонів гривень, виділених на благоустрій міста.

Про це повідомили в СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що оборудку організував один з керівників департаменту міськради через підконтрольні фірми-підрядники. Ці комерційні структури отримали контракти на облаштування і ремонт парків і скверів на понад 80 млн грн. Під час виконання угод фігуранти вносили до бухгалтерської документації неправдиву інформацію щодо якості будматеріалів, завищували обсяги та вартість послуг.

Правоохоронці провели низку обшуків, у тому числі у міській раді та фірмах, залучених до оборудки. Вилучено носії інформації, бухгалтерську та фінансово-господарську документацію, а також чорнові записи, які підтверджують протиправну діяльність.

Наразі одному із чиновників оголошено про підозру. Досудове слідство триває.

Читайте також

Нагадаємо, на Дніпропетровщині поліціянти затримали лідера озброєного злочинного угрупування з міжрегіональними зв’язками, підозрюваного у розбійних нападах на фермерські господарства. Члени злочинної групи причетні до ряду розбійних нападів на особняки та фермерські господарства, як у Дніпропетровській області, так і за її межами, скоєні протягом останніх двох років.