На Дніпропетровщині депутат райради організував банду злочинців і нападав на фермерів

Поліціянти затримали злочинця
На Дніпропетровщині депутат райради організував банду злочинців і нападав на фермерів
Затримання злочинців (Фото: Нацполіція)
28 Грудня 2020, 18:02
читать на русском

На Дніпропетровщині поліціянти затримали лідера озброєного злочинного угрупування з міжрегіональними зв’язками, підозрюваного у розбійних нападах на фермерські господарства.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції Дніпропетровської області.

Члени злочинної групи причетні до ряду розбійних нападів на особняки та фермерські господарства, як у Дніпропетровській області, так і за її межами, скоєні протягом останніх двох років.

Під час злочинів вони погрожували потерпілим вогнепальною зброєю та були одягнуті у камуфльований одяг і балаклави. Для конспірації пересувалися на автомобілях з підробленими номерними знаками. Зокрема, у жовтні 2018 року нападники увірвалися на територію фермерського господарства в смт Межова, зв’язали охоронця та забрали металевий сейф з 50 тисячами доларів США і документацією.

Читайте також

31-річного лідера групи затримали поліціянти. На момент скоєння злочинів організатор групи був депутатом однієї із районних рад Дніпропетровської області.

Під час обшуків у фігуранта вилучили викрадений сейф, камуфляжний одяг, гранати, вогнепальну зброю, комп’ютерну техніку та ряд речових доказів, які свідчать про їх незаконну діяльність.

Слідчі оголосили чоловіку про підозру за ч. 4 ст. 187 (розбій) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Тривають слідчі заходи для встановлення та затримання інших членів угруповання.

Нагадаємо, 28 грудня під час акції протесту під Міністерством розвитку громад і територій один з мітингувальників напав на поліціянта, нападника затримали.

Раніше у Баришівському районі в Київській області правоохоронці схопили банду, яка займалася розбійними нападами на помешкання киян. Один чоловік із банди, коли тікав, кинув у поліціянтів гранату та відкрив вогонь.