В Україні цьогоріч збільшилось насильство на 54% - поліція

Суспільство готово відкрито говорити на цю тему
В Україні цьогоріч збільшилось насильство на 54% - поліція
Насильство (фото: з відкритих джерел)
27 Листопада 2020, 10:02
читать на русском

В Україні в поліцію надійшло на 54% більше повідомлень про домашнє насильство цього року, в порівнянні з минулим. Також було складено на 27% більше протоколів про адміністративні правопорушення.

Про це на брифінгу "16 днів проти насильства" заявила заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павличенків.

Цього року, в порівнянні з минулим, поліцейськими отримано на 54% більше заяв та повідомлень про факти домашнього насильства, було складено на 27% більше протоколів про адміністративне правопорушення, було винесено в 5 разів більше термінових заборонених приписів та взято на облік на 22% більше кривдників, - розповіла Павліченко.

Читайте також

За її словами, це є свідченням не тільки зміни підходів у боротьбі з домашнім насильством, а також постійного навчання підрозділів МВС, залучення різних підрозділів до протидії та запобігання домашнього насильства з-поміж підрозділів Національної поліції, а також - свідченням готовності суспільства відкрито говорити на цю тему.

Дійсно, карантин, який був спричинений пандемією COVID-19 ще більше оголив проблему домашнього насильства. І в таких умовах Міністерство внутрішніх справ дещо переглянуло підходи до запобігання та протидії цьому явищу, - додала Павліченко.

Вона розповіла про заходи, які застосовують правоохоронні органи для протидії домашньому насильству, зокрема, збільшено кількість спеціалізованих мобільних груп реагування на випадки домашнього насильства.

Нагадаємо, що у Дніпрі кілька місцевих дітей знущалися з цуценя, а потім палицями забили його до смерті.

1