Протестувальник напав на поліціянта під МінТОТ, йому загрожує до 5 років тюрми

Учасник акції протесту наніс правоохоронцю тілесні ушкодження
Протестувальник напав на поліціянта під МінТОТ, йому загрожує до 5 років тюрми
Поліція (фото: Нацполіція)
28 Грудня 2020, 15:22
читать на русском

Сьогодні під час акції протесту під Міністерством розвитку громад і територій один з мітингувальників напав на поліціянта, нападника затримали.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції України.

Сьогодні, під час забезпечення правопорядку на безстроковій акції, група осіб намагалася прорватися у приміщення Міністерства розвитку громад і територій. При цьому чоловік наніс тілесні ушкодження поліціянту.

Правопорушника затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За фактом нападу на поліціянта розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України.

Окрім того, після проведення першочергових слідчих дій можлива додаткова правова кваліфікація дій осіб, які намагалися прорватися у приміщення міністерства.

Читайте також

Нагадаємо, у Баришівському районі в Київській області правоохоронці схопили банду, яка займалася розбійними нападами на помешкання киян. Один чоловік із банди, коли тікав, кинув у поліціянтів гранату та відкрив вогонь.

Того ж дня в Овідіопольському районі Одеської області чоловік нацькував на одного поліціянта собаку, а іншого побив. В результаті 32-річний поліціянт отримав черепно-мозкову травму, струс мозку, перелом лицьової кістки, перелом носа і закритий перелом фаланги лівої кисті. Щоб відбитися від собаки, 25-річний напарник знешкодив собаку з табельної зброї.