В Київській області напали на поліцейських: кинули гранату і відкрили вогонь

Затримано було трьох учасників банди
В Київській області напали на поліцейських: кинули гранату і відкрили вогонь
Низка речових доказів злочинної діяльності групи (фото: нацполіція)
8 Грудня 2020, 17:16
читать на русском

У Баришівському районі в Київській області правоохоронці схопили банду, яка займалася розбійними нападами на помешкання киян. Один чоловік із банди, коли тікав, кинув у поліцейських гранату та відкрив вогонь.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

За даними поліції, очолював банду 28-річний житель Баришівського району. Він займався координацією зловмисників, підшукував об'єкти для нападів, розподіляв накрадене, а також брав участь у нападах.

Під час затримання зловмисник намагався втекти, кинув у бійців КОРДу гранату та відкрив вогонь у бік правоохоронців. Аби знешкодити зловмисника працівники поліції у відповідь застосували зброю, - розповіли в поліції.

Читайте також

В ході перестрілки постраждали двоє правоохоронців, а зловмисник був поранений у ноги. Від вибуху гранати також був травмований ще один зловмисник.

Правоохоронці провели обшуки та вилучили пістолет з набоями до нього, гільзи, уламки гранат, газові балончики, кайдани, ножі, рації, балаклави та інші речові докази. Загалом затримано було трьох учасників банди, зараз вони перебувають в ізоляторі.

Нагадаємо, що в Овідіопольському районі Одеської області чоловік нацькував на одного поліцейського собаку, а іншого побив.

В результаті 32-річний поліцейський отримав черепно-мозкову травму, струс мозку, перелом лицьової кістки, перелом носа і закритий перелом фаланги лівої кисті. Щоб відбитися від собаки, 25-річний напарник знешкодив собаку з табельної зброї.