На Донбасі затримали російського бойовика, який працював під прикриттям

Затриманий підозрюється правоохоронцями України у скоєнні важкого злочину
На Донбасі затримали російського бойовика, який працював під прикриттям
Арешт Фото: Київська міська прокуратура
13 Жовтня 2021, 19:07
читать на русском

13 жовтня під час переговорів Тристоронньої контактної групи на Донбасі було затримано російського шпигуна, якого підозрюють в умисному вбивстві.

Про це повідомили в Телеграм-каналі ТКГ.

Зазначається, що зранку під час переговорів ТКГ під приводом розмінування території озброєні російські військові здійснювали розвідку на позиціях ЗСУ.

Скориставшись тим, що українська сторона надала гарантії безпеки, група російських військових з пов'язками спільного центру з контролю й координації дій з припинення вогню здійснювала збір розвідувальних даних. Усе це відбувалося під приводом проведення робіт з обладнання ділянки місцевості для відкриття з боку тимчасово окупованих територій КПВВ "Золоте".

Оперативною групою ЗСУ був затриманий один в/с російських збройних формувань: громадянин РФ Косяк Андрій Валентинович, 1978 року народження. У нього було вилучено зброю та боєприпаси, - йдеться у повідомленні.

У ТКГ зазначили, що затриманий підозрюється правоохоронними органами України у скоєнні у 2010 році важкого злочину відповідно до статті 115 КК України (умисне вбивство).

Нагадаємо, 4 жовтня СБУ затримала розвідника "ДНР", який у 2014 році добивав поранених у бою українських військових.

Читайте також

1