Бойовики армії рф обстріляли Запорізьку АЕС: пошкоджено обладнання шостого енергоблока

Відбувся аварійний запуск двох дизель-генераторів систем безпеки
Головне
Бойовики армії рф обстріляли Запорізьку АЕС: пошкоджено обладнання шостого енергоблока
Запорізька АЕС / Фото: facebook.com/energoatom.ua
21 Вересня 2022, 09:27
читать на русском

Уночі 21 вересня рашистські бойовики обстріляли Запорізьку атомну електростанцію.

Як повідомили в НАЕК "Енергоатом", внаслідок ворожої атаки відключились блоковий трансформатор та трансформатори власних потреб енергоблока.

Сьогодні, 21 вересня 2022 року, о 01:13 в результаті чергового обстрілу Запорізької АЕС рашистськими терористами було пошкоджено обладнання зв’язку енергоблока №6 з відкритим розподільчим пристроєм ЗАЕС. Внаслідок атаки відключились блоковий трансформатор і трансформатори власних потреб енергоблока. Через втрату живлення відбувся аварійний запуск двох дизель-генераторів систем безпеки для забезпечення роботи насосів охолодження палива, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що о другій годині ночі персонал ЗАЕС зумів під'єднати живлення власних потреб енергоблока №6 від системи шин інших енергоблоків станції. Дизель-генератори 6-го енергоблока були вимкнені та переведені в режим чергування.

Рашисти продовжують вчиняти акти ядерного тероризму на атомних станціях України. Їх не зупиняє навіть присутність на майданчику Запорізької АЕС інспекторів МАГАТЕ. Від цієї організації ми в черговий раз очікуємо більш рішучих дій щодо припинення агресивних дій росії проти цивільних ядерних об‘єктів України, допомоги в деокупації ЗАЕС і встановлення зони ядерної та фізичної безпеки навколо атомних електростанцій України, - зауважили у НАЕК.

Нагадаємо, у ніч на 19 вересня російські терористи обстріляли Південноукраїнську атомну електростанцію (Миколаївська область). Ракета впала за 300 метрів від ядерних реакторів.

1