Росіяни обстріляли Південноукраїнську АЕС: ракета впала за 300 метрів від ядерних реакторів

Ударною хвилею пошкоджено будівлі АЕС, розбито понад 100 вікон
Головне
Росіяни обстріляли Південноукраїнську АЕС: ракета впала за 300 метрів від ядерних реакторів
Наслідки ракетних ударів по Південноукраїнській АЕС / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
19 Вересня 2022, 10:02
читать на русском

Рашистські терористи обстріляли Південноукраїнську атомну електростанцію (Миколаївська область) у ніч на 19 вересня. Ракета впала за 300 метрів від ядерних реакторів.

Про це повідомляє "Енергоатом" у своєму Telegram-каналі.

19 вересня 2022 року о 00:20 російська армія здійснила ракетний обстріл промислової зони Південноукраїнської атомної електростанції.

Потужний вибух стався всього за 300 м від реакторів ПАЕС. Ударною хвилею пошкоджено будівлі АЕС, розбито понад 100 вікон. Відключився один з гідроагрегатів Олександрівської ГЕС, яка входить до складу Південоукраїнського енергокомплексу. Відключилися також три високовольтні лінії електропередачі, - йдеться у повідомленні.

В "Енергоатомі" додали, що наразі всі три енергоблоки ПАЕС працюють у штатному режимі. Потерпілих серед персоналу станції, на щастя, немає.

Вирва від нічного вибуху ворожої ракети у промисловій зоні Південноукраїнської АЕС: діаметр – 4 м, глибина – 2 м.

Вирва після ракетних ударів по Південноукраїнській АЕС / Фото: t.me/energoatom_ua

Окупанти знову захотіли постріляти, але забули, що таке атомна станція. Росія наражає на небезпеку весь світ. Маємо зупинити її, поки не пізно, - наголосив президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що Рада керуючих Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) ухвалила резолюцію, якою вимагає від росії припинити окупацію Запорізької АЕС та вивести війська зі станції.

Читайте також

1