Бойовики ігнорують ОБСЄ та розміщують важку техніку на лінії розмежування

Окупанти продовжують порушувати всі домовленості по Донбасу
Головне
Бойовики ігнорують ОБСЄ та розміщують важку техніку на лінії розмежування
Українські військові на війні на Донбасі Фото: пресслужба ООС
23 Червня 2021, 08:08
читать на русском

У зоні проведення ООС на лінії розмежування бойовики перешкоджають роботі спостерігачів ОБСЄ і розміщують важку техніку на лінії розмежування.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 22 червня.

Зокрема спостерігачі ОБСЄ повідомили у звіті одразу кілька епізодів, що сталися 21 червня.

Так на непідконтрольному українському уряду блок-пості в районі Староласпа двоє озброєних бойовиків відмовили патрулю в проїзді. Вони заявили, що на цій ділянці тривають інженерні роботи, хоча представники ОБСЄ бачили, як через блок-пост проїжджають автівки.

На блок-пості окупантів в районі Нової Мар'ївки озброєний бойовик відмовив команді СММ у проїзді на схід, з "міркувань безпеки". Проте, це не завадило бойовикам пропускати цивільні автівки через блок-пост.

У пункті пропуску на кордоні біля Довжанського бойовик наказав патрулю місії покинути цей район, пославшись на "накази від командирів"

Крім того, бойовики не давали спостерігачам моніторити територію з допомогою безпілотників. Наприклад, в районі Олександрівки та Горлівки бойовики заборонили спостерігачам запустити БПЛА.

Також спостерігачі знайшли реактивні системи залпового вогню, розміщені в непідконтрольному уряду районі Луганської області, що є порушенням домовленостей. Поблизу селища Кришталевий (колишній Красний Луч) бойовики розмістили 20"Градів".

Нагадаємо, днями на Донбасі окупанти декілька раз обстріляли безпілотник ОБСЄ і перешкоджали пересуванню спостерігачів через блокпости.

Читайте також

1