Бойовики обстріляли Луганськ з важкого озброєння - відео

Зранку 21 лютого окупанти вже вісім разів порушили режим тиші
Головне
Бойовики обстріляли Луганськ з важкого озброєння - відео
Війна на Донбасі, військові Фото: facebook.com/pressjfo.news
21 Лютого 2022, 08:02
читать на русском

Російсько-окупаційні війська на Сході України здійснили чергову провокацію та з важкого озброєння завдали ударів по Луганську.

Відео обстрілів опублікували у штабі операції Об'єднаних сил:

Зазначається, що пізно увечері 20 лютого сепаратисти "вчинили чергову провокацію з метою звинувачення українських військових".

Наголошується, що вогонь із важкого озброєння було відкрито з району населеного пункту Лобачеве у напрямку Луганська.

За відсутності будь-яких агресивних дій з боку українських захисників, загарбники самі підривають об’єкти інфраструктури на окупованих територіях та здійснюють хаотичні обстріли населених пунктів. Очевидним є те, що противник продовжує використання своїх пропагандистських методів ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних Сил України та нагнітання ситуації. Такими діями загарбники вкотре продемонстрували своє цинічне та байдуже ставлення до життя й здоров’я мирних мешканців, - йдеться у повідомленні.

20 лютого бойовики обстріляли позиції ЗСУ у напрямку населеного пункту Щастя із застосуванням міномета калібру 120 мм, станкового протитанкового гранатомета СПГ-9 (6 пострілів), станкового автоматичного гранатомета АГС-17 (30 пострілів), великокаліберного кулемета (10 черг).

Внаслідок цього обстрілу було знищено автомобіль марки ЗіЛ-131 української сторони спільного центру координації та контролю припинення вогню.


Також у штабі ООС повідомили, що упродовж минулої доби, 20 лютого, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 80 порушень, 72 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

А за поточну добу з боку збройних формувань РФ зафіксовано 8 порушень. Всі вони здійснені із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Керівник гуманітарної місії "Проліска" Євген Каплін розповів, що минулої ночі і зранку сьогоднішнього дня під час обстрілів з важкого озброєння на лінії розмежування було пошкоджено 22 будинки мирних жителів.

З початку ескалації бойових дій, протягом останніх 4 днів, поблизу лінії розмежування на підконтрольній уряду України території було пошкоджено 104 домоволодіння мирних жителів. 4 особи отримали контузії та мінно-вибухові поранення, - написав він.

Нагадаємо, 18 лютого гуманітарна колонна, яка доставила вантаж від ООН та поверталась з тимчасово окупованого Луганська, потрапила в КПВВ "Щастя" під вогонь бойовиків.

Читайте також

1