Окупанти обстріляли КПВВ "Щастя" та власні позиції (відео)

Російські найманці намагаються звинуватити Україну в обстрілах та поширюють фейки
Окупанти обстріляли КПВВ "Щастя" та власні позиції (відео)
Російські військові Фото: facebook.com/mod.mil.rus
19 Лютого 2022, 15:29
читать на русском

Російсько-окупаційні війська на Донбасі вчергове здійснили провокацію - обстріляли власні позиції з важкого озброєння, а також відкрили вогонь по КПВВ "Щастя".

Про це повідомляє оперативно-тактичне угруповання "Схід", зазначивши, це відбувається з метою звинувачення українських військ у використанні важкого озброєння та створення картинки для російських пропагандистських ЗМІ.

Сьогодні, 19 лютого, з метою звинувачення українських військ у використанні важкого озброєння та створення картинки для російських пропагандистських ЗМІ, російсько-окупаційні війська здійснили чергову провокацію - відкрили вогонь з важкого озброєння по власних позиціях в районі населеного пункту Пікузи, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, близько 4.00 ранку розпочався обстріл позицій українських захисників в районі населеного пункту Водяне з напрямку населеного пункту Заїченко. За даними розвідки, одночасно з цим були зафіксовані розриви у районі населеного пункту Пікузи. Це свідчить про те, що окупаційні сили намагаються видати обстріл своїх позицій за вогонь у відповідь наших військових.

Такими діями загарбники вкотре продемонстрували своє цинічне та байдуже ставлення до життя й здоров’я мирних мешканців, - зазначає ОТУ "Схід".

Слід зазначити, що противник продовжує свої пропагандистські методи ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних Сил України в обстрілах цивільного населення, приховуючи цим власні підступні дії.

Як повідомила Державна прикордонна служба України у Facebook, окупанти продовжують обстріли в напрямку дорожнього коридору "Луганськ-Щастя". Від ранку 19 лютого російські найманці відновили вогневу активність в бік КПВВ "Щастя" із 82-мм міномету та великокаліберних кулеметів.

Прикордонні наряди перебувають на позиціях. Інфраструктура дорожнього коридору, який має використовуватись для переміщення цивільного населення, зазнає пошкодження.

Нагадаємо, що гуманітарний конвой Червоного Хреста потрапив під обстріл російських окупаційних військ на КПВВ "Щастя".

Читайте також

1