Глава МінТОТ закликала мешканців ОРДЛО шукати шляхи перебратись в Україну

Україна надасть житло та забезпечить необхідними умовами
Важливо
Глава МінТОТ закликала мешканців ОРДЛО шукати шляхи перебратись в Україну
Ірина Верещук Фото: УНІАН
19 Лютого 2022, 13:32
читать на русском

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала українців з окупованих територій Луганської та Донецької областей шукати способи перетнути лінію розмежування та перебиратись на підконтрольну Україні територію.

Про це Верещук заявила під час брифінгу в Офісі президента щодо загострення на Донбасі.

Їдьте до нас. Знайдіть спосіб перетнути КПВВ або іншим способом. Ми вас чекаємо. Ми створимо всі можливі умови, щоб ви мали де жити, що їсти. Щоб ви відчували, що ви не одні, – сказала вона.

Глава МінТОТ від імені влади звернулася до тих, хто стоїть за інформаційним "розгойдуванням" нинішньої ситуації з проханням не ускладнювати становище.

Крім того, російський уряд планує влаштувати сфабрикований напад нібито українських військових на суверенну територію РФ або на російськомовних людей в ОРДЛО, щоб виправдати військові дії проти України. Про це заявив постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер під час спільного засідання Постійної ради та Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ, пише ТСН.ua.

Ми маємо інформацію з багатьох джерел, які містять детальну інформацію про зусилля Росії сфабрикувати так звані "українські провокації" та створити публічну версію для виправдання російського вторгнення, - заявив американський посол.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден заявив, що російський лідер Володимир Путін вже ухвалив рішення напасти на Україну. При цьому до російського військового вторгнення можна все вирішити дипломатичним шляхом.

Читайте також