Головнокомандувач ЗСУ закликав не вірити бойовикам, які вводять в оману жителів ОРДЛО (відео)

Україна не розглядає варіанти наступальної операції
Головне
Головнокомандувач ЗСУ закликав не вірити бойовикам, які вводять в оману жителів ОРДЛО (відео)
Валерій Залужний / Фото: facebook.com/CinCAFU
18 Лютого 2022, 19:20
читать на русском

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що бойовики, підтримувані Російською Федерацією, свідомо вводять в оману жителів тимчасово окупованих територій. 

У відеозверненні Залужний наголосив, що заяви ватажків окупаційних адміністрацій про нібито наступ Збройних Сил України та силові сценарії звільнення тимчасово окупованих територій не відповідають дійсності. Цю інформацію підтверджують і в ОБСЄ.

Вкотре повторюю - військово-політичне керівництво держави не планує і не проводить наступальні операції на сході України. Єдиний прийнятний для нас варіант деокупації наших людей і територій - політико-дипломатичний.

Наступальна операція на Донбасі обов’язково призведе до чисельних жертв серед цивільного населення, тому такі сценарії навіть не розглядаються. Україна була і є відданою принципам і нормам міжнародного права та людської моралі. Для нас, на відміну від окупантів, життя наших українських громадян на всій території нашої держави та за її межами є найвищою цінністю, - заявив Головнокомандувач ЗСУ.

Залужний зазначив, що бойовики здійснюють численні порушення режиму припинення вогню, але Україна відповідає тільки у випадку загрози життю особового складу чи цивільних мешканців. ЗСУ не піддаються на провокації, не стріляє по житлових районах, де бойовики цинічно розмістили свої позиції.

Я звертаюся до жителів тимчасово окупованих територій - не вірте брехні окупаційної влади! Вас використовують для ескалації ситуації з метою розв’язання чергового кровопролиття. Інформація про диверсійні групи зі складу Об’єднаних сил, що нібито планували підірвати хлор на очисних спорудах в Горлівці, взагалі не відповідає дійсності, - додав він.

Головнокомандувач наголосив, що пропагандистські фейки з'являються в геометричній прогресії, і закликав всіх вірити тільки офіційним джерелам інформації і вірити в Збройні Сили України.

Нагадаємо, що ввечері 18 лютого з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 53 порушень режиму припинення вогню, 41 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Читайте також

1