Болгарія підтримала поглиблення співпраці України з ЄС

Болгарський представник наголосив на підтримці суверенітету й територіальної цілісності України
Болгарія підтримала поглиблення співпраці України з ЄС
Прапор Болгарії (Фото: Прапори)
20 Травня 2021, 12:59
читать на русском

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква та секретар з питань зовнішньої політики Президента Республіки Болгарія Дімітар Ікономов обговорили безпекову ситуацію на Донбасі та в Чорноморському регіоні.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Дімітар Ікономов підтвердив незмінність позиції Болгарії щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Сторони обговорили поточну безпекову ситуацію на Сході України, зокрема питання суттєвого нарощення підрозділів збройних сил Росії вздовж українського кордону та на тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасу.

Жовква та Ікономов погодилися з важливістю постійного моніторингу стану реального відведення військ від українського кордону.

Ігор Жовква та Дімітар Ікономов також обговорили безпекову ситуацію в регіоні Чорного моря та констатували необхідність посилення регіональної взаємодії на рівні країн-партнерів, - йдеться у повідомленні.

Болгарського політика ознайомили з "Кримською платформою". Болгарія підтримала поглиблення співпраці України з ЄС та повідомила про готовність опрацювати відповідні двосторонні ініціативи.

Нагадаємо, що представники українського, польського та литовського парламентів виголосили у Широкиному спільну заяву про підтримку України та засудження агресивних дій Росії.

Читайте також