Представники Польщі та Литви зробили спільну заяву про підтримку України: браття, ви не самі

У Широкиному виголосили заяву про підтримку України та засудження агресивних дій РФ
Представники Польщі та Литви зробили спільну заяву про підтримку України: браття, ви не самі
Представники України, Польщі та Литви виголосили спільну заяву про підтримку України Фото: Донецька ОДА
22 Квітня 2021, 09:05
читать на русском

Представники українського, польського та литовського парламентів виголосили у Широкиному спільну заяву про підтримку України та засудження агресивних дій Росії.

Як повідомляє пресслужба Донецької ОДА, перший заступник голови ВР України Руслан Стефанчук, віцемаршалок Сейму республіки Польща Малгожата-Марія Гошевська, віцеспікер Сейму Литовської республіки Паулюс Саударґас  відвідали Маріупольський порт, КПВВ "Гнутове" та селище Широкине.

Браття, ви не самі. Ми на власні очі сьогодні побачили проблему, яка є не лише вашою проблемою, а й проблемою всієї Європи і всього світу. Це не двосторонній конфлікт, це агресія однієї сторони, і ця сторона - Росія. Ми хочемо об'єднати усі наші зусилля, щоб цей конфлікт був погашений і щоб Україна відновила цілісність своїх кордонів, - заявив віцеспікер Сейму Литви.

Представниця польського парламенту також підтримала Україну у її бажанні зупинити військову активізацію Росії на Донбасі.

У Широкиному представники трьох парламентів виголосили спільну заяву про підтримку України та засудження агресивних дій Росії, і скріпили цю заяву своїми підписами у розташуванні однієї з військових частин, які тримають лінію української оборони навколо Маріуполя.

Читайте також