Ескалація на Донбасі може піти на спад вже у квітні - Арестович

Сприяти цьому може чергове засідання ТКГ щодо війни на Донбасі
Важливо
Ескалація на Донбасі може піти на спад вже у квітні - Арестович
Військові Фото: Міноборони у Фейсбуці
22 Квітня 2021, 08:15
читать на русском

Ескалація ситуації на Сході України може піти на спад після наступного засідання Тристоронньої контактної групи, наміченого на 28 квітня.

Про це в етері на телеканалі "Україна 24" сказав радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович.

За його словами, нещодавно відбулося засідання політичних радників, на якому всі сторони підтвердили необхідність зробити так, щоб запанувала тиша на фронті.

Козак (заступник голови адміністрації президента Росії Дмитро Козак. - Ред.) декілька разів зробив на це наголос. Позиція наша відома – ми за це з 2014 року, або принаймні з 2019 року. І наступного дня відбулося засідання підгрупи з безпеки, де на моє величезне здивування – протягом тригодинного засідання ми пройшли весь документ у першому читанні. Причому за основу було взято український документ додаткових заходів щодо встановлення повного всеосяжного режиму припинення вогню на фронті, - розповів Арестович.

За його словами, вже до кінця тижня має відбутися друге читання документа. За його словами, він може бути поданий на загальне засідання ТКГ в середу, 28 квітня.

Читайте також

Є примарна надія, що його вдасться узгодити і прийняти на засіданні ТКГ. І тоді є сподівання щодо зниження ескалації на фронті, - сказав радник української делегації в ТКГ.


Контекст. Голова Офісу президенту Андрій Єрмак заявив, що Україна та західні партнери підготували план мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Він чекає, коли Росія або схвалить його, або заявить відкрито, що не хоче миру.

Речник української делегації в ТКГ щодо Донбасу Олексій Арестович заявив, що Росія готує якийсь "нехороший сюрприз" на Донбасі і це обернеться загостренням ситуації на фронті.

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що перспектив щодо просування в переговорному процесі з Росією про врегулювання ситуації на Донбасі немає.

Єрмак під час відеоконференції політичних радників лідерів країн – учасниць нормандського формату запропонував збирати екстрені засідання ТКГ в разі втрат на Донбасі.

1