РНБО розробляє різні сценарії реагування на ескалацію РФ - Данілов

Росія накопичила велику кількість війська на кордоні з Україною
Головне
РНБО розробляє різні сценарії реагування на ескалацію РФ - Данілов
Олексій Данілов (фото: rnbo.gov.ua)
20 Квітня 2021, 19:30
читать на русском

Рада національної безпеки й оборони (РНБО) готує різні сценарії реагування на ескалацію російських військ до українського кордону. За ситуацією спостерігають цілодобово.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов під час зустрічі з керівником Бюро національної безпеки Республіки Польща Павелом Солохом, передає пресслужба відомства.

За його словами, за останній час Росія накопичила велику кількість війська на кордоні з Україною, метою присутності яких є провокування України та її партнерів. Військове угрупування ворога поблизу кордонів України на північно-східному напрямку нараховує десятки тисяч військовослужбовців.

Ми моніторимо ситуацію цілодобово і розробляємо різні сценарії реагування. Українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії, і наше військо готове дати відсіч країні-агресору, - зазначив Данілов.

Данілов переконаний, що консолідація зусиль з нашими стратегічними партнерами для ефективної протидії державі-агресору є вкрай важливою.

Він висловив вдячність за допомогу країнам-членам НАТО, зокрема, Польщі, і сподівається на подальше поглиблення співпраці.

Водночас Солох запевнив у непохитній підтримці Польщею суверенітету і територіальної цілісності України. Він наголосив, що "Росія несе відповідальність за підвищення напруги", і польська сторона продовжує засуджувати позицію РФ на міжнародних майданчиках.


Контекст. У Парламентській асамблеї Ради Європи звинуватили Росію у зриві мирних зусиль з врегулювання ситуації на Донбасі та закликали припинити військові провокації та нарощування військ. Група парламентарів пригрозили РФ новими санкціями.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник закликав Берлін допомогти Києву зі вступом до НАТО. Він вважає, що Німеччина несе особливу історичну відповідальність перед Україною.

Читайте також наш матеріал: Кремль може планувати блискавичну війну, якщо США не втручатимуться

Читайте також

1