Єрмак з радниками лідерів "Нормандської четвірки" обговорили ситуація на Донбасі

Глава ОП запропонував ухвалити спільну заяву щодо повернення до режиму повного припинення вогню
Єрмак з радниками лідерів "Нормандської четвірки" обговорили ситуація на Донбасі
Андрій Єрмак (фото: УНІАН)
19 Березня 2021, 09:34
читать на русском

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак з радниками лідерів "Нормандської четвірки" обговорили повернення до режиму повного припинення вогню на Донбасі.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Єрмак у четвер, 18 березня, узяв участь у зустрічі політичних радників лідерів держав "Нормандської четвірки", що відбулася у форматі відеоконференції.

Керівник ОП запропонував ухвалити на рівні "Нормандської четвірки" спільну заяву щодо повернення до режиму повного припинення вогню на Донбасі, який був встановлений від 27 липня 2020 року.

Україна як ніхто зацікавлена у поверненні до режиму тиші, оскільки через його порушення гинуть саме українські військові та цивільні громадяни на українській землі, - зазначив він.

Читайте також

Єрмак також запропонував 19 березня скликати засідання групи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи, щоб отримати конкретні підтвердження готовності сторін щодо забезпечення режиму припинення вогню на Донбасі.

Нагадаємо, що глава української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук вважає, що перемовини щодо врегулювання ситуації на Донбасі продовжує блокувати Росія.

За словами першого президента України, що якщо на зустрічі країн "нормандського формату" будуть присутні представники Сполучених Штатів або навіть повноцінне включення США у цей формат, то це зможе змусити Росію рахуватися з інтересами інших сторін.

1