Байден має зробити більше, аби завершити війну на Донбасі - Зеленський

Президент України вважає Сполучені Штати Америки "хорошим другом"
Головне
Байден має зробити більше, аби завершити війну на Донбасі  - Зеленський
Володимир Зеленський (фото: УНІАН)
12 Квітня 2021, 20:26
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський вважає, що президентові США Джо Байдену слід зробити ще більше, щоб стримати агресію Росії і допомогти завершити війну на Донбасі.

Про це Зеленський заявив під час поїздки на Донбас в інтерв'ю журналісту CNN.

За словами глави держави, США є "хорошим другом" України, але, очільник Білого дому Байден "має зробити більше", щоб стримати Росію та завершити війну на Донбасі.

Президент України пояснив, що він має на увазі зброю, гроші, та, основне, ще більше підтримки для вступу до НАТО.

Якщо вони (США - ред.) бачать Україну в НАТО, вони мають прямо це сказати і зробити це. Не на словах, - сказав Зеленський.

Нагадаємо, у цьому ж інтерв'ю Зеленський заявив, що російське вторгнення на територію України можливе кожного дня, але держава готова до цього.

Контекст. В головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили про воєнну небезпеку через стягування російських військ до кордонів. Про ескалацію на Донбасі почали говорити саме через розширення військової присутності біля кордонів України.

31 березня відбулося загальне засідання ТКГ на рівні глав делегацій, під час якого Росія відхилила пропозиції України та ОБСЄ про встановлення перемир`я на Донбасі з 1 квітня.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією