Україна працює над організацією зустрічі Зеленського та Байдена - посол

Зустріч залежить не лише від політичної волі та графіків
Україна працює над організацією зустрічі Зеленського та Байдена - посол
Джо Байден (Фото: Evan Vucci / AP)
4 Квітня 2021, 09:34
читать на русском

Українські дипломати та Офіс президента активно працюють над організацією зустрічі президента України Володимира Зеленського та нового президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена. Втім, ситуація з коронавірусом ускладнює візит.

Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в інтерв'ю "Радіо Свобода".

І я активно, і міністерство, і Офіс президента працюють над організацією візитів, як наших візитів до США різного рівня, безумовно, візиту президента, як так само запрошення для високопосадовців американських і, безумовно, президента відвідати Україну, - сказала посол.

Читайте також

За словами Маркарової, зустріч двох президентів залежить від ситуації з коронавірусом, а не лише від політичної волі чи графіків.

Давайте ще раз не забувати, що поки що ситуація з візитами дуже сильно залежить не тільки від політичної волі чи графіків, вона також залежить від ситуації з COVID-19, - наголосила Маркарова.


Контекст. 2 квітня президент України Володимир Зеленський і президент Сполучених Штатів Джо Байден провели першу телефонну розмову.

Зокрема президенти обговорили інформацію про стягування Росією військ до українського кордону. Байден заявив про повну підтримку України, її суверенітету та державної цілісності у війні на Донбасі.

1